Weekendpaket vid havet

 

Det finns många roliga aktiviteter att hänge sig åt i och runt Kivik. Vi erbjuder kombinationer av mat, golf, vandring och cykling för att göra det enklare att boka en upplevelse utöver det vanliga.

 

Aktiviteter som du kan göra året om oavsett väder är att checka in hos oss med en bra bok, ta en vandring i något av våra naturreservat, basta och äta gott.

 

Vi vill också rekommendera kalendariet som turistbyrån i Simrishamn arrangerar för att se vad som är på gång just när ni kommer på besök.

 

 

• SKÖNA MAJ I KIVIK •

 

Den blomstertid nu kommer

 

Finns det någon vackrare plats på våren än Kivik? Nej det tror vi inte. I maj blommar fruktodlingarna och gullvivorna på Brösarps backar och solen värmer skönt på dagarna. Passa på att besöka Kiviks musteri och åk på äppelblomssafari, vandra upp på Stenshuvud och beundra orkideérna, besök några av de fina besöksträdgårdarna i området eller vandra längs strandhedarna till Haväng. En uppskattad tur är den 13 km långa vandringen från Torparebron och ner till Kivik. Hyr cykel och kom lite längre; Besök Rörum och Mandelmans trädgårdar och ät lunch på charmiga Franskans creperie. Golfsäsongen har bara börjat och utsikten från fina golfklubben Lilla Vik över havet är betagande. När ni har upptäckt färdigt väntar en härlig två rättersmiddag på hotellet. Den modige har bokat bastun vid havet och tar ett dopp innan läggdags.

 

Pris per person för del i dubbelrum standard med två rätter 1190kr ex dryck och ev avgifter för aktiviteter. Boka här: info@kivikstrand.se

 

 

• WEEKEND VIN & MAT •

 

 

Härlig trerättersmiddag med övernattning

 

I paketet ingår övernattning med del i dubbelrum på hotell Kivikstrand vid havet i Kivik samt en tre rätters middag (dryck ej inkluderat) och frukostbuffé nästföljande morgon.

 

Bokningsbart tisdagar till lördagar under perioden 10 maj och tom 7 juli samt dagligen 7 juli-11 augusti och därefter tisdagar till lördagar fram till 25 augusti

Pris för en natt från 1495 kr per person.

Bokas här på vår egen onlinebokning, sök efter datum, därefter välj weekendpaket,

 

 

 

 

Vinprovning på Nordic Sea Winery

 

Ett paket fullt med njutning och avkoppling! Taxi hämtar dig i Kivik och tar dig bekvämt till Nordens största vineri för en helkväll i vinets tecken – från druva till vin. Retur på taxiresan när kväll går mot natt ingår samt övernattning i charmiga och personligt inredda hotellrum med frukost dagen efter.

 

Guidning startar kl 17.30. Alkoholfria drycker erbjuds.

• Incheckning i dubbelrum på Kivikstrand

• Taxi Kivik– Nordic Sea Winery Showroom t/r

• Guidning av vineri, ekfatshall och vingård

• Vinprovning 5 viner och väl valda delikatesser

• Huvudrätt – råvaror efter säsong • Dessert • Övernattning i dubbelrum med frukost

Bokas fredag och lördag i april & oktober samt torsdagar, fredagar och lördagar i maj & juni & 15-31 augusti & september

Paketpris: 1 895kr / person i dubbelrum. Paketpriset gäller i mån av plats.

Drycker till huvudrätt och dessert tillkommer.

 

Bokas via mail eller på telefon +46 (0)414 71195

 

 

  Ciderprovning på Kiviks Musteri

 

Ciderprovning på Kiviks Musteri

 

På våra ciderprovningar tar vi med dig på en spännande smakresa in i ciderns värld.

Vid en provning välkomnas du av en guide på vår vackra innergård. Sen bär det av ner till vårt vinhus där besökarna får en unik möjlighet att smaka på grundvinet direkt ur vintankarna. Där berättas det om ciderns historia, hur vi jäst cider sedan 30-talet och om hur vi framställer starkcider med den äkta och riktiga metod, som också används i de stora ciderländerna England och Frankrike.

Sedan går vi tillbaka till innergården och vidare ner i den gemytliga Ciderkällaren, med vintunnor och kandelabrar, där vi under ledning av en guide provar oss igenom de fem olika sorterna av cider som produceras på Musteriet.

Dryckerna avnjuter vi med restaurang Kärnhusets specialkomponerade tallrik med smårätter av skånska smaker. Vi avrundar provningen med att smaka Kiviks Musteris egen Calvados tillsammans med härlig chokladtryffel och kaffe.

Välkommen till en smakfull upplevelse!

 

I paketet ingår övernattning i standardrum på hotellet med frukostbuffe samt taxi t.o.r. till musteriet. Taxi avgår 18:40 från Kivikstrand och ni beräknas vara åter kl 21:15.

Datum 2019: 18 oktober, 8 november, 23 november, 6 december

Pris 1590 kr per person

 

Bokas via mail eller på telefon +46 (0)414 71195

 

• VANDRING & FRILUFT •

  Ciderprovning på Kiviks Musteri

 

Vandra Skåneleden på Österlen

 

I paketet ingår 2 övernattningar med del i dubbelrum med standard tvåbäddsrum på Kivikstrand vid havet i Kivik. Lunchpaket packas från frukostbuffén och karta över de vackraste delarna på Skåneleden finns här. Glöm inte att ta med dagryggsäck och sköna skor!

 

Bokningsbart hela säsongen.

Pris för två nätter 1850 kr per person.

 

Bokas via mail eller på telefon +46 (0)414 71195

 

 

 

Ciderprovning på Kiviks Musteri

 

Vandring för finsmakare längs Österlens vackra kust

 

I detta paket har vi plockat ihop tre små, charmiga hotell med trevliga restauranger belägna på lagom gångavstånd längs Skåneleden. Längs Skånes östra kustlinje finns mycket att upptäcka. Ni startar i Kivik med ankomst till det lilla familjeägda badhotellet vid strandkanten av det gamla fiskeläget. Här kan ni parkera bilen tryggt för hela vandringen eller om ni anländer med buss så är det goda förbindelser till övriga orter. Kommer ni tidigt gör ni en lagom vandring om 9 km över Brösarp böljande backar och Havängs vackra stränder före kvällsmat.

 

Kivikstrands badhotell byggt 1879 och här sover ni gott bredvid havet efter en härlig middag. När ni njutit av frukosten bär det iväg med lätta ryggsäckar söderut längs Skåneleden. Ni passerar först Stenshuvud nationalpark, där ni kankse pausar på vid café Annorlunda vid parkens entré eller så marscherar ni vidare genom äppelodlingsområdena i Rörum och fortsätter till vackra fiskeläget Vik. Där stannar ni och äter stärkande lunch på golfbanans restaurang. Efter lunch går leden förbi till det pittoreska fiskeläget Baskemölla och över de vackra stenformationerna vid Tobisvik för att slutligen efter 21 km nå fram till Simrishamn och det lilla hotellet nere i hamnen.

 

En Gaffel Kort på Maritim är en utmärkt restaurang med utsikt över hamnen och flera sköna rum mot havet. Orkar ni så tar ni en kvällspromenad genom Simrishamns vindlande gränder och beundrar korsvirkesarkitekturen och segelbåtshamnen. Morgonen därefter fortsätter ni söderut förbi stenhällsristningarna i Simris och via strandängarna förbi de två hamnarna i Brantevik. Det är lagom att stanna för lunch på ypperliga Skillinge hamnkrog. Hoppa i och ta ett bad i hamnen efter maten om ni känner er manade annars går turen vidare inåt land 2km i jordbruksbyggd innan ni når idylliska Karnelunds krog och rum med pensionatskaraktär.

 

På hotell Karnelund checkar ni in och beundrar deras vackra innergår och njuter välkomponerad mat och dryck. Efter frukost dag 4 går ni 2 km förbi gårdarna på slätten med utsikt över Bornholmsgattet i fjärran. När ni når kustvägen hoppar ni på bussen tillbaka till Kivik eller vidare mot nya mål.

 

Denna vandring riktar sig till de som vill upptäcka de små personliga hotellen och njuta vällagad mat. Vandringen är av medelkaraktär och är lagom utmaning för de som slipper bära tunga ryggsäckar med annat än kvällsombyte. Ett plus är att leden guidar förbi många av Österlens sevärdheter och unika naturområden.

 

I paketet ingår tre övernattningar med del i dubbelrum med frukost samt tre stycken tre rätters menyer på varje hotell. Paketet är bokningsbart med start onsdagar eller torsdagar från Kivik under perioden 15 april -25 juni samt 15 augusti -30 september. 26 juni-14 augusti är det bokningsbart alla dagar. Priset är 4500 kr per person och luncher och dryck är ej inkluderat.

 

Bokas via mail eller på telefon +46 (0)414 71195

 

 

• GOLF & CYKLING •

  Ciderprovning på Kiviks Musteri

 

MTB med guide på Österlen i fantastisk natur

 

Välkommen till några av Skånes, och Sveriges bästa stigar.

Det kvittar om du är nybörjare inom mountainbike eller om du är en erfaren mountainbike-cyklist, våra vackra och uppfriskande turer hjälper dig att utmana dig själv på ett roligt sätt.

Vi kan vägleda och utveckla din teknik eller helt enkelt guida dig runt Österlens finaste stigar över strandängar, bäckar och i fantastiska skogar.

Bor gör ni på Kivikstrands badhotell byggt 1879 och här sover ni gott bredvid havet efter en härlig cykeldag. När ni njutit av frukosten bär det iväg till grannbyn Brösarp där ni träffar vår engelsktalande guide beredd med era cyklar.

Packad picknick lunch har ni fått med er i ryggsäcken från hotellet. Under tre äventyrliga halvdagar kommer ni att bli guidade längs olika stigar för att få ut max av er cykelupplevelse.

Det finns möjlighet att värma sig i vår vedeldade bastu vid havet efter en hård dag i spåret mot ett tillägg eller så hoppar den djärve rakt i havet utan att passera bastun.

 

Detta cykelpaket riktar sig till mountainbikeintresserade i alla svårighetsgrader. Det ger en härlig guidning i de vackraste naturområdena på norra Österlen. Halvdagsturer ger tid över för att upptäcka mer av vad Österlen har att erbjuda. Lämpligt för par, grupper och familjer.

 

Vad ingår: Två halvdagars cykeltur med guide och lånad mounitainbike samt boende med två övernattning på Kivikstrand Badhotell med del i dubbelrum inklusive frukost och picknicklunch. Transport till startplatsen 7km från Kivikstrand ingår inte men lokalbuss med timmestrafik finns.

Pris: 2595kr/person

Bokningsvillkor: Går att boka fram till 30 dagar före ankomst. Tillängligt from 30 mars tom 30 oktober med undantag av 1 juli tom 10 augusti samt 24,25 september. Minimum 2 deltagare.

 

Bokas via mail eller på telefon +46 (0)414 71195

 

 

  Ciderprovning på Kiviks Musteri

 

Golf weekend

 

På Österlen har vi lång golfsäsong och flera trevliga banor i varierande miljö. Närmast hittar ni Viks och Djupadals golfklubbar (Österlens golfklubb), 7 km från Kivik. På Viks bana spelar ni granne med havet och äppelodlingarna och på Djupadal är det en mer kuperad bana med fantastisk utsikt. Räcker inte dessa så har vi Wittskövle golfbana i Degeberga 20 min bort eller Tomelilla golfklubb 25 minuter bort. Ni bor skönt vid havet hos oss och i Kivik hittar ni flera trevliga restauranger om ni inte väljer att äta hos oss.

 

Bokas via mail eller på telefon +46 (0)414 71195

 

 

• KIVIKSTRAND•

Postadress:
Kivikstrand AB, Stengatan 32,

277 30 Kivik

 

Besöksadress:
Tittutvägen norra piren, KIVIK.

Fri parkering finns i anslutning till fastigheten.

 

+46 (0)414 71195

info@kivikstrand .se

 

Ciderprovning på Kiviks Musteri

Ciderprovning på Kiviks Musteri

Ciderprovning på Kiviks Musteri

Ciderprovning på Kiviks Musteri

Ciderprovning på Kiviks Musteri

Ciderprovning på Kiviks Musteri

Ciderprovning på Kiviks Musteri

Ciderprovning på Kiviks Musteri

Ciderprovning på Kiviks Musteri

Ciderprovning på Kiviks Musteri